Cukor hipertónia, 2-es típusú cukorbetegség, mint a hipertónia kísérője

Ízesen só cukor hipertónia A fejlett világban elsősorban a kardiovaszkuláris betegségek CVD felelősek a korai halálozásért, tansy és magas vérnyomás ezen belül is a magas vérnyomás a vezető kockázati faktor.
A népegészségügyi kezdeményezések ezért szerte a világon elsősorban a hipertenzió megelőzésére fókuszálnak, tradicionálisan elsősorban a táplálékok nátrium tartalmának csökkentésén keresztül.
Szendi Gábor: A cukor okoz cukor hipertónia vérnyomást, nem a só A közegészségügy és az orvoslás papagájként ismételgeti évtizedek óta azt a soha nem igazolt, sőt mára már alaposan megcáfolt tételt, miszerint a magas vérnyomást a túlzott sófogyasztás okozza. Ha valóban fel akarnánk venni a küzdelmet a magas vérnyomással szemben, a cukorra és a finomított szénhidrátokra kéne koncentrálnunk. A Google adatkezelési elvei A magas vérnyomás népbetegség, és mellesleg igen alattomos, mert csak a veszélyesen magas vérnyomást szokták az emberek megérezni. A Hgmm körüli szisztolés vérnyomást nem szokás tragédiának tekinteni, holott évtizedek alatt, pláne az elkerülhetetlen kiugró csúcsokkal, alaposan tönkreteszi az erek falát, károsítja a veseműködést, és aztán egy nap valamelyik ér megrepedése akár végzetes is lehet.
Ugyanakkor a nátrium-elvonás előnyei vitathatóak: igaz, hogy a kevesebb nátriumbevitel egyes — leginkább hipertóniás — betegeknél valóban csökkenti a vérnyomást a szisztolést átlagosan 4,8 Hgmm-rel, a diasztolést átlagosan 2,5 Hgmm-relde ennek nettó népegészségügyi haszna kérdéses. Ha a cukoripar által támogatott vizsgálatokat kizárjuk a meta-analízisből, akkor a vérnyomás emelkedés még magasabb: 7,6 Hgmm a szisztolés és 6,1 Hgmm a diasztolés növekedés.
Ráadásul egyes vizsgálatok szerint a nátrium-bevitel csökkentése egyenesen rossz hatású, mivel rontja a diabeteses betegek kardiovaszkuláris és minden egyéb okból történő halálozását Ekinciés növeli a kongesztív szívbetegségben cukor hipertónia betegek hospitalizációs arányát és cukor hipertónia is Paterna.

James J. Dean C. Míg évszázadokkal ezelőtt csak egy-két kiló cukrot fogyasztottunk évente, ma már az USA-ban évi kg-ra az egy főre eső cukorfogyasztás. Nő a testtömeg, nő a zsírtömeg, nő a vérnyomás.

A szerzők szerint csak a hozzáadott cukor és a feldolgozott táplálékok fogyasztásának csökkentése vezethet a kardiometabolikus betegségek számának csökkenéséhez. A jövőre nézve azt a véleményt fogalmazták meg, hogy az erősen feldolgozott táplálékokat természetes, teljes értékű táplálékokkal kell helyettesíteni.
A cukor nagyobb veszélyt jelent a szívünk számára, mint a só.
Döbbenetes kísérlet: a cukor hatása szervezetünkben
A legfontosabb üzenet, hogy együnk kevesebb feldolgozott táplálékot, magokat, gyümölcsöket, zöldségeket, és persze ne feledjük a rendszeres mozgást, a dohányzás abbahagyását, és a testsúly karbantartását.