Encephalitis hipertóniával


encephalitis hipertóniával

A betegségek gyakran a hipertónia talaján alakulnak ki. A magas vérnyomás tüneteiről és a megelőzésről Dr. Pácz Alexandra kardiológust kérdeztük: — Encephalitis hipertóniával magas vérnyomás megelőzése egyben a rettegett szövődmények megelőzését is jelenti szívelégtelenség, vesekárosodás, bal kamra hypertrophia, agyi érkatasztrófa, stroke, szívinfarktus.

An Overview of Infectious Encephalitis

Elsődleges, hogy gyermekeinket mielőbb hozzászoktassuk az egészséges életmódhoz, rendszeres testmozgással, kiegyensúlyozott, zsírszegény, mediterrán jellegű étrenddel, így esélyt adva nekik ahhoz, hogy egészséges felnőttek váljanak belőlük.

Sokan nem tudják, de a kialakult hipertónia esetén is jelentős eredményeket tudunk elérni tudatos életmódváltással: A só bevitel megszorításával az asztali sótartó kiiktatásával-nincs utánsózás!

encephalitis hipertóniával

Sajnos a hipertónia nem ad egyértelmű, orvosért kiáltó aggasztó tüneteket, ezek csak a szövődmények kialakulásakor lépnek fel.

Míg hirtelen fellépő heves fájdalmak esetén azonnal vizsgálatra rohanunk, addig a magas vérnyomás bizony hosszan, alattomosan pusztítja érrendszerünket.

Általános, nem specifikus tüneteket észlelhetünk, fejfájás, szédülés, alvászavar, csökkent koncentrációs készség, figyelmetlenség, bizonytalan jellegű mellkasi panaszok, nehézlégzés, alsó végtagi duzzanat, látászavarok, amelyeket a betegek sokáig egyéb okokkal magyaráznak.

Cikkünk az Újbuda Egészségrovatában jelent meg.

encephalitis hipertóniával