Hipertónia hipotézise, A magas vérnyomás valódi okai és természetes kezelése


В простых числах была тайна, вечно привлекавшая Человека, и они недаром удерживали его внимание.

Hipotézis az angiotenzin II - vasanyagcsere - inzulin interakciónak a metabolikus hipertónia hipotézise kialakulásában játszott szerepéről Wittmann István dr. Diabetologia Hungarica Különösen nagy a sóérzékeny hypertoniások aránya a diuretikumok hipertónia neveknél diabeteszesek között.

A sóérzékeny egyénekben sóterhelés hatására romlik a szövetek inzulinérzékenysége, emelkedik az inzulinszintjük.

Szendi G: A magas vérnyomás valódi okai és természetes kezelése Az orvosok általában két dolgot tudnak magas vérnyomásos betegnek ajánlani: csökkentse a sót és szedje a felírt vérnyomáscsökkentőt.

A hyperinsulinaemia a központi idegrendszer angiotenzin II-re érzékeny rendszerét aktiválva, szimpatikus idegrendszeri túlműködést kiváltva emeli a vérnyomást. A sóterhelés növeli a simaizomsejtek angiotenzin II receptor expresszióját, ami fokozza az erek angiotenzin II érzékenységét.

A sóérzékenység kialakulásában szerepet játszhat az is, hogy a hyperinsulinaemia hatására a vesék fokozott mértékben tartják vissza a nátriumot.

magas vérnyomás súlytól magas vérnyomású eperrel

Diabetes mellitusban számos úton növekedhet a szabadgyök-képződés. Ilyen például a szuperoxid szabad gyök hyperglykaemia hatására emelkedő termelése, ami vérnyomás-emelkedést okoz.

Vérnyomás problémák – az elkerülés tünetei

A szabadgyök-termelés fokozott a vasanyagcsere zavarában szenvedőknél is. A haemochromatosis gén alacsony penetranciájú mutációját hordózók vasanyagcsere-zavara a diabetes mellitus de nem bronzdiabetesa hypertonia hipertónia hipotézise az atherosclerosis előfordulásának növekedésével jár együtt.

Feltételezzük, hogy ezekben a betegekben az endothelialis károsodás vezet a hypertonia, az atherosclerosis és a diabetes mellitus együttes kialakulásához.

magas vérnyomás tünetei fejfájás szerződött magas vérnyomás-szolgáltatás

Diabetes mellitusban és sóérzékenységben megnövekszik az angiotenzin II hatékonysága. Az angiotenzin II intracelluláris jelátvitele interferál az inzulin hatásával, és szabadgyök-képződést vált ki, ami endothelialis károsodáshoz, albuminuriához és inzulinrezisztenciához vezethet. Hypertoniás betegek angiotenzin-konvertáló enzim inhibitoros ACEI kezelése csökkenti a diabetes mellitus kialakulásának kockázatát, és a diabeteszes hypertoniás, valamint a diabeteszes nephropathiás betegek különösen jól reagálnak ACEI vagy angiotenzinreceptor-blokkoló kezelésre.

hipertrófia magas vérnyomással milyen ételek jók a magas vérnyomás ellen